Χάλκη

Log in
Administrator

Administrator

Website URL:

ΣYΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΖΩΑ

ΠΡΟΣ: Kατοίκους του νησιού & φίλους

 

Αγαπητοί  συμπατριώτες.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα δέχτηκα παράπονα από τουρίστες οι οποίοι έρχονται στο νησί από πολλά χρόνια, μας εφιστούν την προσοχή στο διαδίκτυο αλλα και προφορικά, ότι κατά διαστήματα εμφανίζονται κρούσματα, εγκατάλειψης, η κακής κατάστασης ψωων στην Χάλκη.

Θα παρακαλούσα θερμά να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί διότι τέτοιες ειδήσεις καταστρέφουν την καλή εικόνα την οποία προσπαθούμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε προς τα έξω για τον τουρισμό του νησιού και ιδιαίτερα ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χάλκης, σε συνεργασία με τον Δήμο.

Η πρόοδος η οποία έως τώρα έχει επιτευχτεί όσον αφόρα την διατροφή και την Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Γατών και Σκύλων, είναι ένα μεγάλο προσόν σε σχέση με άλλους Τουριστικούς προορισμούς.

Αυτό πρέπει να μας γίνει συνείδηση διότι οι επισκέπτες, που πάρα πολλοί από αυτούς είναι φιλόζωοι, και ο κάθε ένας από αυτούς με την ευαισθησία του, την υπερευαισθησία πολλές φορές, δεν θέλουν οι διακοπές τους να επιβαρύνονται με εικόνες εγκατάλειψης και κακομεταχείρισης ζώων.

Εκείνοι που μπορεί άθελα τους να δημιουργούν τέτοιου είδους θέματα, κάνουν κακό στον εαυτό τους, αλλά και στο σύνολο του νησιού. Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε σαν Δήμος και σαν Φιλοζωικη στο πρόβλημα που μπορεί να προκύπτει.

Εμείς θέλουμε να απαλείψουμε την πινοκοποιοιση των μεμονωμένων περιστατικών και προσώπων, αλλά πρέπει γι΄ αυτό να υιοθετήσουμε έναν πιο συνειδητό έλεγχο του τι γίνεται γύρο μας στο ζωικό βασίλειο, ειδάλλως θα πληρώνουμε  όλοι μας έναν αθέλητο και δυσάρεστο λογαριασμό.

Η εικόνα στο διαδίκτυο των πεινασμένων και διψασμένων ζώων, είναι μια καταστροφική δυσφήμηση για το νησί μας.

Ξέρω της ευαισθησίες σας, ξέρω της δυνατότητες σας, όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πάρα πολλά και αυτό θα κάνουμε, θα διαψεύσουμε και αυτούς που πιστεύουν ότι δεν μπορούμε.

Σας ευχαριστώ και είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε βοήθεια η πληροφορία χρειάζεστε για ζωάκι που χρήζει βοήθειας.

.     

                                                                    Ο Δήμαρχος ΧΑΛΚΗΣ

                                                                       Μιχαήλ Α. ΠΑΤΡΟΣ

Επίσκεψη του Προέδρου του Φυτωρίου κ. Μπαριανάκη στην Χάλκη

Το νησί της Χάλκης επισκέφτηκε ο εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος και Πρόεδρος του Περιφερειακού φυτωρίου Ν. Αιγαίου κ. Μιχάλης Μπαριανάκης όπου είχε συνάντηση με τo δήμαρχο του νησιού κ. Μιχάλη Πατρό .Ενημερώθηκε εφ΄όλης της ύλης για τα προβλήματα του νησιού , ενώ του έγινε γνωστό ότι δεν υπάρχει πλέον έλλειψη νερού μετά από την πρωτοβουλία του δήμαρχου για τοποθέτηση συγκροτημάτων αφαλάτωσης θαλασσινού νερού και εξοικονόμηση 600 m3 την ημέρα.

Από κοινού αποφασίστηκε η δενδροφύτευση των δρόμων και των παραλιών με 500 φυτά που θα τους διατεθούν δωρεάν από το φυτώριο αφού πρώτα γίνει μελέτη από τον υπεύθυνο του φυτωρίου κ. Νίκο Ρένεση για την καταλληλότητα και ανθεκτικότητα των φυτών στις ξηροθερμικές συνθήκες του νησιού. Επίσης θα δοθούν δωρεάν στο Δήμο ,μετά και τη επίλυση του προβλήματος του νερού από τον Δήμαρχο και 200 καλλωπιστικά φυτά για να μοιραστούν στους κατοίκους του νησιού για να φυτευθούν σε πάρκα και αυλές για ένα πιο όμορφο και περισσότερο πράσινο αστικό περιβάλλον.
Επίσης αναφέρθηκε ότι τα παιδιά των σχολείων από την νέα σχολική χρονιά μπορούν να οργανώσουν επίσκεψη στο φυτώριο με σκοπό την ξενάγηση και την ενημέρωση τους σε θέματα περιβάλλοντος και γεωργίας . Θα έχουν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν από το φυτώριο να ξεναγηθούν στους χώρους του θερμοκηπίου , να ενημερωθούν για τους τρόπους παραγωγής των φυτών και να παρακολουθήσουν τον τρόπο δημιουργίας νεαρών φυταρίων πεύκων ,κυπαρισσιών αρωματικών και καλλωπιστικών που χρησιμοποιούνται στις δεντροφυτεύσεις της Περιφέρειας .
Ο κ. Μπαριανάκης συζήτησε με το δήμαρχο για οικονομικά θέματα που αφορούν το νησί και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .Άμεσα ο κ Μπαριανάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Πολιτικής και Πρωτογενή τομέα κ. Φιλήμωνα Ζαννετίδη για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση τους.

Πηγή: www.dimokratiki.gr

 

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΙ.ΓΙΑΝΝΗ 2015

Tο μεγαλύτερο πανηγύρι του νησιού μας 29 Αυγούστου 2015, που κράτησε και φέτος μέχρι της επτά (7) το πρωί, είχε πάρα πολύ κοσμώ και διασκέδασε με την ψυχή του.

Εύχομαι ο ΑΙ.ΓΙΑΝΝΗΣ ο ΑΛΑΡΓΑΣ να τους χαρίζει υγεία, και να έρχονται κάθε χρόνο.

pan2

pan3

pan4

ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥ ΑΛΑΡΓΑ

Έγινε σήμερα το πρωί όπως κάθε χρόνο η περιφορά της εικόνας του ΑΙ ΓΙΑΝΝΗ του ΑΛΑΡΓΑ χοροστατούντος του Μητροπολίτου ΑΚΡΑΣ κυρίου, κυρίου Σάββα, και πλήθος κόσμου που έχουν επισκεφτεί το νησί μας  Παρευρέθη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κύριος ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, οι Αντιπεριφερειαρχες, κύρια ΓΙΑΣΗΡΑΝΗ ΧΑΡΟΥΛΑ, ο κύριος ΜΠΑΡΙΑΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ και ΦΛΕΒΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ο Διοικητής Λιμενικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου κυριοσ ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ.

Θέλω να εκφράσω της ευχαριστίες μου σε όλους τους πιο πάνω, σε όλο τον κόσμο που παρευρέθη, καθώς και στον ΜΑΚΙ ΦΟΥΡΛΑΝΟ και τα παΐδια της ΜΠΑΝΤΑΣ του, τον αρμοδιο Αντιδημαρχο Ροδου, και τον Δημαρχο Ροδου κυριο ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΙΔΙΑΚΟ, επίσης της Αδελφές ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ συμπλοιοκτησίας πλοίου ΦΑΙΔΩΝ για την ευγενική χορηγία τα τελευταίο χρόνια να μεταφέρουν την ΜΠΑΝΤΑ καθώς και επισήμους δωρεάν.

Η μέρα θα συνεχιστή με το γλέντι μέχρι πρωίας στην πλατεία του νησιού, με τους ηχούς της λύρας του ΗΛΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ και της ορχήστρα του.

per2

per3

 

Subscribe to this RSS feed