Δραστηριότητες

Επίσκεψη Σπηλαίων

Η Χάλκη φιλοξενεί πολλά σπήλαια ιδανικά για εξερεύνηση. Ένα από τα ωραιότερα σπήλαια είναι το σπήλαιο στην περιοχή Κελιά. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σπήλαιο με θρησκευτικά έργα ζωγραφισμένα πάνω στα βράχια. Ένα άλλο ενδιαφέρον είναι το Καμένο Σπήλαιο. Το ιστορικό σπήλαιο χρησίμευε ως καταφύγιο των κατοίκων, οι οποίοι πέθαναν αφού ο Βενετός Φραντσέσκο Μοροσίνι  μπλόκαρε την είσοδο του σπηλαίου και έβαλε φωτιά. Τα σπήλαια είναι προσβάσιμα με τα πόδια μέσα από ένα δίκτυο από παλαιά μονοπάτια.

Πεζοπορία

Η Χάλκη φιλοξενεί πολυάριθμα μονοπάτια ιδανικά για τους λάτρεις της πεζοπορίας. Μια από τις πιο όμορφες διαδρομές είναι αυτή που ξεκινά από το χωριό Νημποριό, περνάει από το ξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων, τον αρχαίο θολωτό τάφο στη θέση Σπήλιος του Αράπη, τον ελαιοτριβείο του Χωριού και το πηγάδι της Πάνω Βρύτη. Στη συνέχεια το μονοπάτι συνεχίζει μέσα από το παλιό νεκροταφείο της Χάλκης και εισέρχεται στη θέση με τις παραδοσιακές πέτρινες καλύβες γνωστές ως Κύφες. Αμέσως μετά την κοιλάδα θα βρείτε ένα ενδιαφέρον μονοπάτι που οδηγεί στο Καμένο Σπήλαιο λίγο πριν την κατεύθυνση προς το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη. Το ιστορικό σπήλαιο χρησίμευε ως καταφύγιο των κατοίκων, οι οποίοι πέθαναν αφού ο Βενετός Ναύαρχος Φραντσέσκο Μόροσινι μπλόκαρε την είσοδο του σπηλαίου και έβαλε φωτιά. Μετά το σπήλαιο μπορούμε να ακολουθήσουμε τις δύο διαδρομές που οδηγούν στον Λευκό και τον Πύργο. Αξίζει, επίσης, να ακολουθήσετε τη διαδρομή που ξεκινάει από το μοναστήρι του Παλαρνιώτη και οδηγεί προς τα πάνω στον Αϊ Γιώργη. Το μονοπάτι περνάει μέσα από ίχνη μεσαιωνικών εκκλησιών, ερειπωμένων ανεμόμυλων και πέτρινων τοίχων και καταλήγει πάνω στην θάλασσα

Καταδύσεις

Το κέντρο καταδύσεων στο νησί της Χάλκης κατασκευάστηκε το 2015 και είναι το μοναδικό εξουσιοδοτημένο κέντρο καταδύσεων PADI στο νησί. Τα τελευταία 4 χρόνια το κέντρο καταδύσεων έχει  γίνει ιδιαίτερα  δημοφιλές χάρη στον επαγγελματισμό του προσωπικού του και την εξυπηρέτηση των πελατών. Προσφέρει ένα σημαντικό αριθμό δραστηριοτήτων και μαθήματα καταδύσεων που ταιριάζουν σε όλα τα επίπεδα, από αρχάριους έως επαγγελματίες. Κατά την επίσκεψή σας στο κέντρο καταδύσεων του νησιού θα ανακαλύψετε τον βυθό της Χάλκης και τα ναυάγια του νησιού.